Eerste werkdag
Lieve allemaal,
Zoals ik in m'n vorige verhaal al zei, waren Valentino en ik gister allebei nog vrij, en dus zijn we na het ontbijt (wat we lekker in het hotel hebben genuttigd, aangezien we ontbijt vouchers hebben gekregen) naar Galleria Mall gegaan, waar Valentino schoenen heeft gekocht voor bij z'n Le Marchee uniform en waar we wat gelunched hebben. Daarna terug naar het hotel gelopen, en ondertussen appartementen gekeken . Overal wat rond gevraagd, want willen hier toch wel snel weg uit het hotel, want worden een beetje gek in zo'n kleine kamer zonder keuken of niks. Er zijn op dit moment verschillende mensen voor ons aan t kijken voor een appartement, dus hopelijk zit er snel iets tussen! S'avonds pizza gehaald in Le Marchee (waar we 100% korting kregen :P) en lekker gaan slapen, nog steeds een beetje last van een jetlag.... Vandaag was dus de eerste werkdag. Ik begon om 9 uur en liep vandaag mee met José uit Cuba, hij is de floor supervisor, dus wat wij doen is ervoor zorgen dat alle kamers op tijd schoon zijn, in de juiste volgorde worden schoon gemaakt, dat alle speciale wensen goed nagevolgd worden, enz. Ook hebben we ook al meteen 2 meetings bijgewoond, de quality meeting en de leadership meeting. Alles is nu nog een beetje ingewikkeld, maar de rode draad snap k wel, dus heb er vertrouwen in dat na een paar weken alles helemaal op z;n plaats valt. Wat voor mij de aller grootste uitdading gaat worden in housekeeping, is dat echt alle (en dan ook echt alle, niet 1 uitzondering) housekeepers uit Latino America komen, en dus geen engels spreken. José (zoals de naam al zegt :P) spreek Spaans, de andere supervisor Maureen komt uit Costa Rica en spreek dus spaans, en ik....dus niet echt.... Verder dan Hola, como esta en gracias kom k dus nog niet echt, zeker niet in housekeeping vaktermen. Dus dat wordt leuk :P Verder komen ook bijna alle hoge pieten hier niet uit amerika, Juan, Luis, Andreas, 90% hier komt uit Zuid of midden Amerika, dus met dat ik heb goede hoop na een jaar wel wat beter spaans te kunnen dan dit (A) Morgen ga ik mee lopen met de housekeepers zelf, om te kijken wat de procedures enzo zijn. José heeft me op het hart gedrukt geen kamers schoon te maken, maar alleen mee te kijken, dus gelukkig hoef k de poets doek dus niet zelf in handen te houden :P Verder heb k morgen een gesprek met Richard (een van de weinige echte usa'ers dus :P) om door te nemen wat mijn plan wordt zeg maar, wat k wanneer allemaal ga doen en wat m'n taken echt worden nadat k met iedereen heb meegelopen om te zien hoe t werkt. Al met al was het een leuke eerste dag, heb een leuk team en nu al veel geleerd, maar heb ook gezien dat ik nog heel veel te leren heb! Na het werk zouden de bij Hank (de vriend van Valentino waar we vorige keer in D.C hebben gelogeerd) zijn beroemde steak dinner gaan eten, alleen zoals dat hier gaat, is afspraak niet altijd afspraak, en ging dat dus niet door. Dus zijn Valentino en ik lekker uit eten geweest, aangezien we op deze hotel kamer dus niet echt een andere keus hebben (A) heerlijk gegeten met een lekker glas rode wijn, die later 8 dollar bleek te kosten.....wijn is dus een beetje duur hier, weer wat geleerd :P De rest van de week moet ik ook om 9 uur beginnen, als het goed is zijn Valentino en ik allebei weer vrij op maandag en dinsdag. Voor nu is m'n verhaal wel weer even lang genoeg, zodra ik weer nieuws heb laat ik het jullie weten, en ook zodra ik een nieuw adres en telefoon nummer heb, hou ik jullie op de hoogte!!
Liefs!!
Oh ja, die alcoholprijzen zijn leuk! 8 dollar is nog nieteens zo erg, hier is 12 ook best normaal! haha Have fun, Say Hi to Valentinoo!
Ha Mir,
Wat leuk om allemaal te lezen! Wat je in precies een week al niet mee kan maken ;)
Ik blijf het volgen! Succes!
Xxx